Nieuws

Veiligheidsladder - Trede 3

20 december 2021

CSM uit heeft als eerste in Belgisch-Limburg het certificaat van de Safety Culture Ladder (trede 3) behaald. Het gaat om een strenge veiligheidsnorm die in Nederland verplicht is.

Artikel in Made in Limburg :

“Het zijn de grotere aannemers in Nederland die zich hebben verenigd om afspraken te maken rond veiligheid”, zegt Ronny Loos, CEO van CSM. “Door zich te engageren om strenge normen te respecteren, komen alleen zij in aanmerking om mee te dingen naar belangrijke aanbestedingen en contracten. De normen zijn gegoten in de Safety Culture Ladder (of veiligheidscultuurladder), die op diverse niveaus (tredes) van toepassing zijn.

CSM heeft al jaren een gecertificeerd veiligheidssysteem, overeenkomstig de VCA-richtlijnen. “Toch leggen we de lat nog een stukje hoger door de veiligheidscultuurladder te integreren in onze dagelijkse werking, en dit op alle bouwplaatsen”, aldus Ronny Loos. “Enerzijds is het een vereiste om onze activiteiten verder te zetten op de Nederlandse markt, maar bovenal een bewuste keuze vanuit het management om veiligheid de hoogste prioriteit te geven.”

Na een intensieve audit heeft CSM zopas het certificaat van de Safety Culture Ladder, trede 3, in ontvangst mogen nemen. “Hiermee gaan we nu het veiligheidsbewustzijn bij onze mensen direct kunnen verhogen en zo het aantal onveilige situaties en incidenten terugdringen”, aldus nog Loos, die fier is dat CSM als eerste in Belgisch Limburg met dit certificaat naar huis mag.

Lees het certificaat.


ISO 9001 - de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers ISO 14001 - de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem EN 1090 - Europese normen die de fabricage en montage van staal- en aluminiumconstructies regelen ISO 9001 certificaat