Nieuws

Reportage Fietsbrug kanaal Gent-Oostende

21 juli 2017

Reportage van Focus-WTV over de fietsbrug te Brugge.

In Brugge is de nieuwe fietsbrug langs de N31 over het kanaal Gent-Oostende feestelijk in gebruik genomen.
Die werd ingefietst door het afdelingshoofd Wegen en Verkeer West-Vlaanderen en de burgemeester & schepenen van de stad. Met de realisatie van de fietsbrug wordt de site van het AZ Sint-Jan en het OCMW ontsloten tot Sint-Pieters. De nieuwe verbinding over het kanaal en ook de aangepaste fietsinfrastructuur maken deel uit van de herinrichting van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de Bevrijdingslaan.

Bevrijdingslaan
Vroeger kon je als fietser tussen Sint-Andries en Sint-Pieter het kanaal enkel via de Scheepsdalebrug oversteken. Dat is op ruim vijf kilometer van de nieuwe verbinding. Het is nu nog wachten op de afwerking van het kruispunt N 31 en d Bevrijdingslaan. "Momenteel zijn de werken aan de Bevrijdingslaan nog bezig maar tegen het najaar moet ook het fietspad langs die Bevrijdingslaan klaar zijn", zegt Eveline Vandecaetsbeek van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen. "Dat betekent dat de volledige fietsinfrastructuur klaar is. En dan is die missinglink volledig weggewerkt".
De fietsersbond is alvast enthousiast over deze nieuwe schakel in het totale Brugse fietsnetwerk. Bovendien is het een brug op maat van de fietser uitgerust met een extra stukje comfortabel fietspad. De nieuwe fietsbrug met aansluiting op de jaagpaden langs het kanaal is ook een aanwinst voor de recreatieve fietsers.


ISO 9001 - de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers ISO 14001 - de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem EN 1090 - Europese normen die de fabricage en montage van staal- en aluminiumconstructies regelen ISO 9001 certificaat