Nieuws

CSM breekt record!

03 maart 2017

CSM Steelstructures heeft twee nieuwe bestellingen in Nederland verworven. De Nieuwe Rechtbank van Amsterdam en het Onderwijs- en Cultuur Complex (OCC) in het Spuikwartier te Den Haag werden toegevoegd aan hun orderboek.

De nieuwe rechtbank, een DBFMO-project (Design, Build, Finance, Maintenance and Operate) is een ontwikkeling van het consortium NACH (New Amsterdam CourtHouse), een samenwerking tussen Heijmans (bouw- en installatiebedrijf) en Facilicom (gespecialiseerd in het leveren van facilitaire diensten). Het gebouw, een ontwerp van Kaan Architecten uit Rotterdam, bestaat voor het grootste deel uit staal. Het is zeer uitdagend qua architectuur maar wat betreft technische uitvoering niet vanzelfsprekend. CSM werd dan ook al in een zeer vroeg stadium geconsulteerd verklaart Ronny Loos, Commercieel Directeur van CSM. “We staan bekend om onze goede input en slimme uitvoeringsideeën en we hebben met Heijmans recent Het Timmerhuis (het nieuwe stadskantoor van Rotterdam) opgeleverd. Voor de rechtbank wilde men dan ook reeds van in het begin een beroep kunnen doen op onze expertise met betrekking tot maakbaarheid en bouwvolgorde.”

Ook voor het Onderwijs- en Cultuur Complex (OCC) in Den Haag waren het de oplossingsgerichte inbreng van CSM en de eerdere ervaringen met de opdrachtgever die ervoor zorgden dat ze de bestelling mee naar België mochten brengen. Hier is het de bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren – Visser & Smit Bouw) die verantwoordelijk is voor het DBM-contract. Het gebouw gelegen in hartje Den Haag is opgebouwd uit een aantal zeer grote en zware stalen vakwerken. Dit in combinatie met de zeer beperkte bouwplaats is geen sinecure.

De twee projecten omvatten samen meer dan 9.000 Ton staal en vertegenwoordigen 200.000 productieve manuren. De uitvoering zal voor CSM voornamelijk in 2018 en 2019 plaatsvinden. Pieter Vanderhenst, Bestuurder-Directeur van CSM klinkt dan ook enthousiast : “Het Nieuwe Amsterdamse Gerechtsgebouw is de grootste bestelling uit de 50-jarige geschiedenis van CSM. Deze twee nieuwe werken geven ons tezamen met de te verwachten orders in de pretparksector een mooie basis voor de volgende jaren. Dit zal ook extra tewerkstelling opleveren. We starten nu al de zoektocht naar extra ingenieurs voor onze engineering en montage afdeling.”

ISO 9001 - de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers ISO 14001 - de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem EN 1090 - Europese normen die de fabricage en montage van staal- en aluminiumconstructies regelen ISO 9001 certificaat